آیین نامه منابع اطلاعاتی اهدایی به کتابخانه دانشگاه امام رضا(ع)

شیوه نامه منابع اطلاعاتی اهدایی به کتابخانه دانشگاه امام رضا(ع)

جذب منابع اطلاعاتی اهدایی یکی از روشهای مجموعه سازی موثر در کتابخانه های دانشگاهی است. بسیاری از دانشجویان و استادان بواسطه علاقه به دانشگاه محل تحصیل خود، منابع اطلاعاتی مازاد خود را به کتابخانه دانشگاه اهدا می کنند. این آیین نامه به منظور تسهیل و سیاستگذاری نظام مند در جذب منابع اطلاعاتی اهدایی به شرح زیر تنظیم شده است.

انواع منابع اطلاعاتی قابل اهدا و واگذاری:

• کتاب
  • لوح فشرده ( جدید و روزآمد)
  • مجله ( مجموعه های قدیمی، مجموعه های توقف انتشار )
  • کتابخانه های شخصی

روشهای اهدا و واگذاری:

1. واگذاری هر نوع منبع اطلاعاتی از طرف اشخاص حقیقی یا حقوقی:

۱- ۱ . اهدا توسط نویسنده یا مترجم

۱- ۲ . اهدا توسط سازمانها، نهادها و ادارات

۲- ۳ . اهدای توسط ناشران

1. کمکهای مالی

شرایط دریافت و پذیرش منابع:

1. همخوانی موضوع کتاب های تخصصی با رشته های تحصیلی موجود در دانشگاه
  2. دارا بودن اعتبار محتوایی و علمی و همچنین ناشر مشروط به نیاز کتابخانه در مورد کتابهای عمومی
  3. دارا بودن ظاهر فیزیکی سالم و قابل استفاده، بدون حاشیه نویسی و خط کشیدن
  4. در خصوص کتابخانه های شخصی که اهداکننده، مجموعه ای از کتاب را به کتابخانه اهدا می کند بدیهی است این مجموعه مورد بررسی قرار گرفته و کتاب های مورد نیاز کتابخانه انتخاب و مابقی کتاب ها بر حسب صلاحدید کتابخانه تصمیم گیری خواهد شد. بدیی است که در مورد مجموعه های ارزشمند و نایاب کل مجموعه نگهداری و حفاظت خواهد شد.

منابع غیرقابل پذیرش:

1. جزوه های درسی و یا کتابهای اوراق شده (به جز کتاب های نفیس و نایاب)

۲٫کتابهای آسیب دیده و بدون جلد

1. کتابهای حاشیه نویسی شده و یا علامتگذاری شده
  2. تک فصل های کتاب

۵٫نسخه چاپی مقالات و یا خلاصه کنفرانسها

1. چاپ های قدیمی و فاقد ارزش اطلاعاتی و محتوایی برای کتابخانه
  2. کتابها تست کنکور قدیمی
  3. کتابهای دارای صحافی فنری

روش های اهدای منابع:

1. اهداکننده می تواند به صورت مستقیم منابع اطلاعاتی مورد نظر خود را به بخش مجموعه سازی کتابخانه تحویل دهد
  2. اهداکننده می تواند منابع اطلاعاتی مورد نظر خود را پس از هماهنگی با مسئول سفارشات کتابخانه (۳۸۰۴۱ داخلی ۱۴۰۶) به آدرس پستی : مشهد- خیابان دانشگاه- خیابان اسرار جنوبی- دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) – صندوق پستی ۵۵۳-۹۱۷۳۵  کتابخانه  و مرکز اطلاع رسانی پست نمایید.
  3. در مورد مجموعه های ارزشمند کتابخانه دانشگاه هزینه حمل و نقل را در محدوده شهر مشهد، و هزینه بسته بندی و پست را در خارج از شهر مشهد برعهده خواهد گرفت.